Noodaggregaat en stroomstoring

Blog Noodaggregaat en stroomstoring

Het is erg vervelend als je te maken krijgt met een stroomstoring. Zeker als je druk aan het werk bent en je kunt ineens niets meer doen. Helaas kan het zowel thuis als op je werk voorkomen en dan is het fijn als je weet wat je moet doen. Daarom gaan we daar wat dieper op in en dan kun je dit in je opnemen en weet je hoe je dan moet handelen. Het belangrijkste is dat jij in ieder geval zorgt dat je zelf veilig bent en dat er niets kan gebeuren!

Stroomstoringen doorgeven

Heb jij een stroomstoring geconstateerd dan kun je dat telefonisch melden met een gratis nummer dat je 24 uur per dag kunt bereiken. Wil je weten of er een stroomstoring bij je is of dat er een bepaald apparaat stuk is, dan kun je dat in huis checken door te kijken of er in andere delen van het huis wel stroom is. Je kunt ook even naar de buren lopen om na te vragen of zij ook geen stroom hebben. Is dat het geval, geef stroomstoringen dan zo snel mogelijk door en het probleem wordt meestal snel verholpen (uiteraard afhankelijk van het probleem).

Stroomstoringen oplossen

Algemene stroomstoringen kun je niet zelf oplossen door een vakman in te schakelen. Je hebt daar de leverancier voor nodig. Het probleem zo snel mogelijk doorgeven is daarom belangrijk. Gelukkig kunnen de meeste computers nog even op hun accu doorwerken, maar het blijft lastig als de stroom uitvalt. Gebeurt dat ’s nachts en duurt het maar even dan zul je het wellicht niet eens merken. Onderhoud van het elektriciteitsnet wordt tevoren aangekondigd waardoor je maatregelen kunt nemen. Alarmsystemen en medische apparaten die door stroomstoringen niet meer werken kunnen vervelende gevolgen opleveren. Een alternatief, bijvoorbeeld een noodaggregaat kan oplossing bieden.

Recente berichten