Wil jij financieel onafhankelijk worden?

Blog Wil jij financieel onafhankelijk worden?

Het zou zomaar kunnen dat jij al een tijdje denkt over hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. Gelukkig ben je hier nu terecht gekomen want hier kun je namelijk snel leren hoe je dat wordt. Je krijgt een paar tips van ons en dan is het aan jou om zelf na te gaan wat jouw situatie toelaat.

Hoeveel geld heb je nodig?

Welke doel heb je, hoeveel geld heb je echt nodig? Wil je graag nou volop werken en sparen, of wil je nu minder werken en van het leven genieten? Je bent onafhankelijk als je weet wat je wil en je kunt dat ook realiseren. Het gaat er om dat je ook geniet van het leven en als dat voor jou wil zeggen dat je aan 25 uur per week voldoende hebt, dan kun je daar genoegen mee hebben. Als je liever 35 uur werkt en een buffer hebt op financieel gebied, dan kan dat ook.

Geen schulden

Voorkom in ieder geval dat je schulden hebt, als je onafhankelijk wil zijn, dan moeten schulden ook weg gewerkt worden. Denk daarbij aan een studieschuld, deze hebben veel mensen nog lopen en wordt vaak vergeten om af te lossen, zonde van het geld!

Geef niet alles uit

Je hoeft niet met geld te smijten zoals dat wel eens wordt gezegd. Het is fijn als je goed verdiend, maar je kunt het ook rustig aan doen. Bekijk op welke kosten je nog kunt besparen en ook bij je boodschappen kun je eens kijken hoe je goedkoper uit kunt zijn en dus geld over kunt houden. Een leuke manier zo kun je geld overhouden en maak je er een spelletje van om onafhankelijk te zijn en te besparen. 

Recente berichten